Recept – Finom desszert a hétvégére! – Fatörzs torta
Hozzávalók (4 személyre):
6 db tojásból készült piskóta
40 dkg gesztenyemassza
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor 4 db tojás
Elkészítés
6 tojásból hagyományos piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhával feltekerjük, majd 4 tojás sárgájából 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral gőzön habüstben sűrű krémet főzünk. Miután langyosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vajat.
A lereszelt gesztenyepürét a vajas krémhez keverjük. A piskótatekercset – óvatosan, hogy el ne törjön – kiterítjük, a krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, szorosan feltekerjük (a széle alulra kerüljön). A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Csokoládé- vagy marcipánlevelekkel gazdagíthatjuk.
Jó étvágyat!
( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )