Recept – Szegedi halászlé
Hozzávalók:
1 kg ponty
½ kg harcsa
25 dkg kecsege
25 dkg csuka
30 dkg vöröshagyma
25 g fűszerpaprika
10 dkg csemegepaprika
5 dkg paradicsom
2-3 erős paprika
só ízlés szerint
Elkészítés:
A halakat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük, az ikrát és tejet félre tesszük.
A ponty, a harcsa, a kecsege fejét farkát, valamint a feldarabolt csukát a felkarikázott vöröshagymával hideg vízben feltesszük főni, és mérsékelt tűzön halalaplét készítünk. Közben a ponty, a kecsege és a harcsa törzsét 2 centiméteres szeletekre vágjuk. Majd sózzuk, fűszerpaprikával meghintjük és félretesszük. A halalaplét sózzuk és nagyjából egy órán át lassan forraljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a halhús a csontokról leválik. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt átpasszírozzuk. A bográcsba beleöntjük az alaplevet, a félretett halszeleteket, ikrákat, tejet, majd ízesítjük, és lassan tovább forraljuk. Kb. 15 perces forralás után hozzáadjuk a kis kockákra vágott csemegepaprikát, a paradicsomot és a felszeletelt erős paprikát is. Majd további 10 percig lassan forralva készre főzzük.
Jó étvágyat!
( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )