Recept – Édesszájúaknak ajánljuk: Őzszeletek mandulával
Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet őzcomb (kb. 60 dkg)
1 késhegynyi reszelt szerecsendió, fahéj
1 tojás
4 dkg liszt
5 dkg tisztított, darált mandula
4 ek olaj
3 dkg vaj
25 dkg meggy
3 cl konyak
só ízlés szerint
Elkészítés:
Az őzszeleteket megmossuk és lecsöpögtetjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. Felverjük a tojást, a lisztet és a mandulát összekeverjük. Az őzszeleteket előbb a felvert tojásba, majd a lisztes mandulába forgatjuk. Forró olajban 5 perc alatt megsütjük a húst, tálalásig melegen tartjuk.
Megolvasztjuk a vajat és a kimagozott meggyet (kb. 10 percig) kevergetve felforrósítjuk benne. Végül ráöntjük a konyakot, kevés fahájjal szórjuk majd tálalás előtt meggyújtjuk.
Hercegnő burgonyával ajánljuk.
Jó étvágyat!
( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )