Recept: Szarvassült
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg szarvashús (csont nélkül)
1 csomag vadhúspác
4 dl vörösbor
10 dkg füstölt húsos szalonna
só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst 1-2 napig az utasítás szerint elkészített, 2 dl vörösborral dúsított vadpáccal, letakarva hűtőszekrényben érleljük.
A pácléből kivett, szárazra törölt húst enyhén sózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük 2 dl vörösborral, betakarjuk a szeletelt szalonnával.
Fóliával lefedve sütőben puhára pároljuk (kétszer-háromszor meglocsoljuk a pecsenyelével), majd fólia nélkül pirosra sütjük.
A sültet vékony szeletekre vágjuk, burgonyakrokettel, áfonyalekvárral töltött, felezett őszibarackkal, párolt káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )