Recept: Szilvás vaddisznósült
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg vaddisznósüldő-comb (dió)
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg aszalt szilva
1 dl vörösbor
2 alma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés :
A húst sózzuk, borsozzuk. A két végét szabadon hagyva sonkaszerűen megkötözzük, jól megtömködjük vörösborban áztatott aszalt szilvával, majd a hús végeit is lezárjuk.
Kevés olajjal meglocsolt tepsibe helyezzük, mellétesszük a cikkekre vágott almát, a csíkokra szelt füstölt szalonnát, felöntjük fél liter vízzel, forró sütőbe tesszük. Folyamatosan forgatva és locsolva puhára sütjük. A zsineget leszedjük, a húst vékonyan felszeleteljük, a szitán átszűrt szafttal meglocsoljuk, burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )