Szereljünk együtt! – Christian Schlott-tal – Weekend Pack
Baráti körben beszélgettünk különféle csalikról és a csali mennyiségekről. Az egyik ismerősünk vetette fel, hogy az utóbbi években bizony komoly mértékben megváltoztak a horgászati szokások. Ez sajnos részben a gazdasági helyzet miatt alakult ki így. Hiszen legtöbbünk a leggyakrabban ma már nem egy hétre megy el horgászni, mint régebben, hanem csak néhány órára!
Az ötletet tett követte, és – a Big Carp Team másik felével – Hermesz Zsolttal úgy gondoltuk, hogy csinálunk egy olyan minimális méretű hétvégi csali csomagot, amely megfelelhet a követelményeknek. Természetesen a cél a megfelelő ár-érték arány elérése volt, melyet a csomagban lévő csali fajták határoztak meg. A tesztelések, és a gyakorlati eredmények alapján a következő lett a végeredmény: 300g főzött bojli, 50g oldódó paszta, és 30g complex dip. A gyakorlati eredmények azt támasztották alá, hogy mennyiség, és az összetevők minősége megbízható „társa” lesz egy pontyos horgásznak. Azért raktunk bele pasztát, mert ha becsomagoljuk vele a bojlit, akkor elvileg egy oldódó bojlival kezdődik a horgászat. Később természetesen – a paszta szétoldódása után – ott marad a főzött bojli, amely a complex dipnek köszönhetően „teszi majd a kötelességét”! Tehát nem kell félni attól, hogy ha a paszta elolvad, vagy a kishalak lecsipkedik, akkor nem marad a horgon semmi! Reméljük, hogy egy egyszerű hétvégi pecánál ezt a kis csomagot villámgyorsan tudják majd alkalmazni és mozgalmas horgászatot eredményez. Nézzünk néhány ötletet, és a továbblépéshez szükséges kiegészítő csali összetevőt!
Mit kezdhetünk az oldódó pasztával?
TIPP: Ha az oldódó pasztával teljesen beburkolt bojlit főzzük, akkor a horgászvíz hőmérsékletének legmegfelelőbb oldódási időt érhetjük el! Hosszabb idejű főzéssel nagyobb oldódási időt tudunk produkálni, a rövidebbel pedig kisebbet.
Mivel turbózhatjuk a Weekend Pack-ot? – Egy pop-up bojlival és az Optik Power Dip-el!
TIPP: A víz alatti fényhatást eredményező Optik Power Dip-ből a vertikális, és a horizontális áramlást elősegítő változat is készül. A megfelelő „bevetésével” a magas amino tartalmú, élénk színhatást produkáló íz anyag még hatékonyabb lehet!
( szöveg és képek: Christian Schlott – Big Carp Team)