M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2022/32. adás – 2022.08.06. szombat 17:45
– Boros Misi zongoraművész erdei koncertje Sástón
– Kastélykörút – A Keszthelyi Helikon Kastély és könyvtára
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – EU-s projektek a hazai erdőkben
– Vadvilág – A Decsi-Nagy-Holt-Duna érintetlen világa
– Erdő Ernő bácsi meséi – A vidra
– Gasztro percek – Betyárgulyás Rimóczi módra
Boros Misi zongoraművész erdei koncertje Sástón
A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat egy újabb eseményére kirándulunk, mégpedig a Mátrai Művészet Napok keretében, Sástón megrendezett erdei koncert helyszínére. Itt Boros Misi Junior Príma díjas zongorista ajándékozta meg az egybegyűlt nézőközönséget zenei játékával.
Kastélykörút – A Keszthelyi Helikon Kastély és könyvtára
Ahogy adásaink korábbi epizódjaiban, úgy ezúttal is, betekintést adunk Magyarország legszebb kastélyainak életébe. Műsorunk mostani részében stábunkat a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum festői környezete és épületegyüttese fogadta.
Nemzeti Kincsünk az Erdő – EU-s projektek a hazai erdőkben
A magyar erdők, különlegességük és természetességük folytán kiemelt figyelmet és jelentős anyagi támogatást kapnak az Európai Uniótól.
Vadvilág – A Decsi-Nagy-Holt-Duna érintetlen világa
A gemenci erdő egyik legérintetlenebb része a Decsi Nagy Holt Duna, nagyjából a legendás ártéri rengeteg közepe táján. Hatalmas, 180 fokban visszaforduló, patkó alakú lefűződött rész az egykor erre kalandozó Dunából. Mint minden ág, a decsi is igazi gyűjtőpontja a vízi és erdei világ seregnyi képviselőjének.
Erdő Ernő bácsi meséi – A vidra
A vidra egy játékos, részben vízi ragadozó, amely virtuóz sebességgel üldözi a halakat, emellett pézsmapockot, rákokat, rovarlárvát is zsákmányol. Gyönyörű áramvonalas alakja van, lábai közt úszóhártyák feszülnek.
Gasztro percek – Betyárgulyás Rimóczi módra
Ez az étel a magyar konyha éke, minden alapanyaga hazánkban fellelhető. Megtalálható benne a magyar fokhagyma, ennek felejthetetlen íze, aromája. Pörkölt készítés, szakaszos párolással; hozzáadjuk a burgonyát, a felkockázott zöldségeket és a főtt füstölt csülköt. Kevés füstölt lével felengedjük. Levesbetétként pirított lebbencset adunk hozzá, tálaláskor egy kis tejfölt helyezünk rá. Jó étvágyat!