M5 TV – Gasztro percek – Burgonyás töltött lepény – 2022/22. adás – 2022.05.28.
Csirkemellből főzünk egy finom húslevest, benne megfőzzük a karfiolt; a burgonyát lereszeljük, ízesítjük sóval, összekeverjük 2 egész tojással és két evőkanál burgonyakeményítővel. A vajból, lisztből vajas rántást készítünk, majd csontlével felengedjük, így kapunk egy finom, Bársonyos mártást. A maradék vajon megpirítjuk a felszeletelt gombát, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. A tortaformát kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával a burgonya felét, rárakjuk a csirkemellet, arra rakjuk a pirított gombát Erre még rámegy a Bársonyos mártás, és a végén rárakjuk újra a burgonya adagunk felét. Sütőbe helyezzük, kb. 23-35 perc alatt 160 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!
1,3 kg burgonya
0,60 kg csirkemell
0,15 kg gomba
0,50 kg karfiol
1 cs petrezselyemzöld
5 db tojás
0,15 kg vaj
Só, őrölt bors
2 evk liszt
2 evk burgonyakeményítő
Zsír a tortaforma kikenéséhez
Zsemlemorzsa